Tofu Landeira, unha aposta galega polas proteínas vexetais do campo ó prato
O tofu é un alimento vexetal cunha base proteica moi interesante, xa que a súa cadea de aminoácidos é idéntica á da proteína animal. …
O tofu é un alimento vexetal cunha base proteica moi interesante, xa que a súa cadea de aminoácidos é idéntica á da proteína animal. …
Con motivo da recente V Feira do Agro da Limia Alimagro (Xinzo de Limia), levouse a cabo a segunda edición da xornada técnica da pataca. Realizáronse tres …
Porto-Muiños é unha pequena empresa galega referente a nivel nacional e internacional no procesado de algas mariñas para alimentación humana. En concreto, …
A Fundación Juana de Vega, no marco da súa aposta polas actividades formativas vinculadas á produción agrogandeira sostible, organiza este curso da man de …
A campaña de pataca en Galicia xa comezou de xeito puntual tanto na Limia, coas variedades de cedo, como na zona de Coristanco, aínda que polo momento pouca …
A secretaria de Estado de Agricultura e Alimentación, Begoña García, visitou hoxe as obras de modernización de regadíos que se realizan na Comunidade …
A Asociación Galega de Cooperativas Agroalimentarias (Agaca) organiza para o 20 de setembro unha xornada online dedicada á produción de mazá de sidra, de …
Marcos Nogueiras Rodríguez é un novo agricultor de Vilar de Santos, na comarca ourensá da Limia, que no 2014 cambio unha prometedora carreira como …
O Sindicato Labrego Galego ten abertas as inscricións de tres cursos formativos: un de introdución dixital para mulleres na actividade agraria a través do …
Cosecha de Galicia, sociedade que forma parte de Corporación Hijos de Rivera, pon en marcha un ano máis a colleita de cebada na rexión da Limia, en …
A Fundación Juana de Vega e a Axencia Galega de Calidade Agroalimentaria (AGACAL) abren a inscrición para o curso de formación en fruticultura, que estará …
Fernando Alonso Arce, enxeñeiro agrónomo e un dos maiores expertos a nivel nacional e internacional no cultivo da pataca, participou na Limia (Ourense) nunha …
A zona produtora da comarca da Limia sométese a un proxecto para a modernización do sistema dos regadíos, de cara a mellorar a xestión dos recursos …
A necesidade de facer cultivos máis sostibles co menor impacto medioambiental tamén está presente na viticultura. A defensa contra enfermidades como o …
Os vindeiros 2, 3 e 4 de agosto celebrarase no concello ourensán da Arnoia a XLV Festa do Pemento, un dos eventos gastronómicos de referencia no verán …